Iedereen weet dat renoveren wijs, maar tijdrovend is.

Om van een idee realiteit te maken en het geheel te laten kloppen moet je al wat kennis hebben.

En toen, zagen wij het licht! We contacteerden Atelier Janda Vanderghote om een beknopt eerste idee uit te werken.

Loop eventjes met ons mee :)  

De inkom met vestiaire en toilet is de ruimte die de woning in twee delen splitst.
Van hieruit kan je kiezen of je naar de leefruimtes gaat of naar de meer privé gelegen, en dienstruimtes.

De leefruimte werd tweedelig getekend zodat er een scheiding ontstaat tussen gezellig samen zitten of rustig een boek of krant lezen.
Om het supergezellig te maken kunnen de twee delen gescheiden worden door een open haard.
Aansluitend ligt een ruime eetplaats met grote ramen met zicht op het zuid gerichte terras.
Het terras kan al dan niet voorzien worden van een luifel die ervoor zal zorgen dat er zo min mogelijk risico is voor overbezonning in de zomer. Een luifel reguleert niet enkel het vele ligt, maar kan ook als alternatieve ‘overdekte’ verbinding gebruikt worden tussen de verschillende ruimtes.

Langs de westgevel ligt opnieuw een groot raam die van de eetplaats naar de open keuken loopt.
In beide raamgehelen kunnen verschillende schuivende delen voorzien worden om binnen en buiten zo nauw mogelijk te verbinden.

De keuken is voorzien als een L-vormig volume, die de open keuken toch een mate van afscheiding geeft met de rest van de leefruimtes.
Er is ook een eiland waar kan ontbeten worden of dat kan gebruikt worden als groot werkvlak.
De keuken met ingebouwde kasten geeft de mogelijkheid om tijdens het koken altijd contact te hebben met familie of vrienden in de leefruimte.

Of alleen, gezellig koken met zicht over de ruime tuin en op de weides.
Door de ingebouwde kasten in de keuken kan je rechtstreeks naar de bergruimte die vooral is voorzien als berging bij de keuken en als informele achteringang vanuit de tuin. Ook de keldertrap blijft langs hier bereikbaar.

De aangebouwde veranda aan de bestaande galerij is weggelaten.
Op die manier kan je mooi licht binnentrekken naar de achterliggende ruimtes. Beneden is nog een grote slaapkamer met dressing en eigen badkamer voorzien. De badkamer geeft opnieuw een prachtig uitzicht op de achterliggende tuin en weide.

Om naar de verdieping te gaan werd de traphal iets meer open gemaakt zodat het licht langs een glaswand in de gang boven door het trapgat naar beneden kan doorvloeien. Boven is over de volledige lengte van de nachthal een glazen uitbouw voorzien.
Natuurlijk licht over everything!

Langs de uitbouw kan een lange kastenwand voorzien worden, die overloopt in een werkblad.
De nachthal bedient op zijn beurt dan weer 2 ruime kamers en een badkamer met toilet, bad en douche.
Ook aan de voorzijde in de kamers als in de badkamer werd het dak opengetrokken om zo te genieten van het prachtige ochtendlicht.

 

Het tweede deel van de woning laten we voorlopig aan de verbeelding over!

​De plannen en schetsen zijn louter een idee van wat er met de woning kan gebeuren.

Ben je nieuwsgierig naar hoe je van deze woning je thuis kan maken?
Bel of mail gerust voor een afspraak!

logo-stempel-goed.jpg

Atelier Janda Vanderghote

Poperingestraat 19 b 9000 Gent

info@atelierjandavanderghote.be

+32 496 46 04 99

www.atelierjandavanderghote.be

ESTATE OF MIND REAL ESTATE AGENTS BVBA


 

BURGSTRAAT 38, 9000 GENT

hello@estateofmind.eu

+32 489 87 58 38

OPENINGSUREN

MA - VRIJ: 09.00 - 12.30

ZAT & ZON: OP AFSPRAAK

24/7 TELEFONISCH BEREIKBAAR

AFSPRAKEN BUITEN DE KANTOORUREN ALTIJD MOGELIJK

Onderworpen aan de

Deontologische code van het BIV

Luxemburgstraat 16 B te Brussel

BIV 509.424

BTW BE0707.877.294 RPR Gent

Beroepsverzekering Concordia
Polisnummer 730.390.160

© 2019 by Estate Of Mind Real estate agents®