TE HUUR / BONIFANTENSTRAAT 2/010, GENT

APPARTEMENT MET 1 SLAAPKAMER EN TERRASJE

HUURPRIJS // 725 € per maand

De mooie voorgevel geeft prijs dat de woning geschiedenis meedraagt. Als we in de archieven duiken dan blijkt dat de bouwvergunning dateert van 1825.

We komen binnen in een centrale inkomhal en vinden aan de rechterkant de leefruimte gelegen aan de straatzijde.

We gaan verder naar de achterzijde van de woning waar destijds een achterbouw werd opgetrokken waar de eetplaats, keuken en toilet te vinden zijn.

Deze ruimtes hebben een mooi zicht op de aangelegde west georiënteerde tuin.

Een prachtige authentieke trap brengt ons naar de hogergelegen verdiepingen. De trap heeft doorheen de jaren een verflag(en) gekregen, maar met zandstralen of luchtgommen kan de originele prachtige houtstructuur terug naar boven gebracht worden. De deuren hebben wel nog de mooie originele kleur.

Op de eerste verdieping zijn er 2 slaapkamers en een badkamer. De slaapkamer aan de achterzijde heeft toegang tot het terras én heeft zicht op de tuin.

De tweede verdieping werd ooit gebruikt als appartement en heeft als indeling een grote leefruimte, keukentje en badkamer.

In de kamers ligt overal een prachtige houten vloer met brede planken. 

Het dak werd een 15 tal jaar geleden vernieuwd.

De locatie in combinatie met de prachtige tuin en de authentieke elementen binnenin maken van deze woning een echte topper!

Nieuwsgierig?

Kom eens kijken!

Algemene informatie


Bruikbare vloeroppervlakte:  m²
Slaapkamers: 1

Badkamers: 1
Toiletten: 1
Verwarming: Accumulatoren
EPC:  kWh/m² UC 

De Bonifantenstraat is een rustige straat gelegen in het prachtige Prinsenhof.

Met zijn gezellige huisjes en straatjes is het Prinsenhof één van de meest gegeerde buurten in Gent en trekt vooral kunstliefhebbende inwoners aan.

Een dagelijkse wandeling in het Prinsenhof is een must do activity. Overal zijn er kleine straatjes en plekjes te ontdekken. 

Ook de Lievekaai, op het einde van de Bonifantenstraat is een prachtige plek om langs het water tot rust te komen. 

Elk jaar, het eerste weekend van september vinden de Prinsenhoffeesten plaats en die behoren tot de gezelligste feesten van het Gentse najaar.

Tijdens de Prinsenhoffeesten organiseert de Dekenij de grootste rommelmarkt van Gent. 

De Bonifantenstraat is ook een zijstraat van de Burgstraat waar er superveel leuke winkeltjes, restaurants en bars te vinden zijn.

In de vroege uurtjes koffie bij Het Moment en in de late uurtjes wijn bij WIN. Lekker en gezellig tafelen kan dan weer bij Meme Gusta of Epiphany's kitchen. Boodschappen kan je makkelijk doen in de Carrefour Express, ook gelegen op wandelafstand in de Burgstraat.

Naast de Burgstraat zit je op een paar minuten van de korenmarkt. Geen wandelaar of fietser? Tram 1 brengt je rechtstreeks naar het Sint-Pieterstation of Flanders Expo/ Andere bus of tramlijnen kan je vinden aan het Rabot. Station Dampoort, Sint-Pieters én de opritten van de R4/E40/E17 liggen op +/- 15 min rijden van de Bonifantenstraat. Parkeren kan in de (omliggende) straten of op de parking van het Karmelieten klooster op 2 min wandelen.

Op wandelafstand vind je de basischool De Muze en op fietsafstand Freinetschool Mandala en Steinerschool De Teunisbloem. 

LOCATION, LOCATION, LOCATION

MUST DO HOTSPOTS

FOUNDER & REAL ESTATE AGENT

T +32 489 87 58 38

E hello@estateofmind.eu

Thanks! We contacteren je snel!

IMG_6955_edited.jpg