top of page

TE KOOP / BONIFANTENSTRAAT 10 + 8, GENT

2 TE RENOVEREN HERENWONINGEN IN HET PRACHTIGE & GEGEERDE PRINSENHOF

VRAAGPRIJS // 960.000 €

De mooie voorgevels geven prijs dat de woningen geschiedenis meedragen. Als we in de archieven duiken dan blijkt dat de bouwvergunning te dateren van 1825.

Het gebeurt niet veel dat er 2 woningen naast elkaar te koop worden aangeboden.

Dit gegeven in combinatie met de locatie en de authentieke elementen binnenin maken van deze woningen echt een unieke opportuniteit!

Bonifantenstraat 8 // We komen binnen in een centrale inkomhal en vinden aan de rechterkant de leefruimte gelegen aan de straatzijde.

We gaan verder naar de achterzijde van de woning waar destijds een achterbouw werd opgetrokken waar de eetplaats, keuken en toilet te vinden zijn.

Deze ruimtes hebben een mooi zicht op de aangelegde west georiënteerde tuin.

Een prachtige authentieke trap brengt ons naar de hogergelegen verdiepingen. De trap heeft doorheen de jaren een verflag(en) gekregen, maar met zandstralen of luchtgommen kan de originele prachtige houtstructuur terug naar boven gebracht worden. De deuren hebben wel nog de mooie originele kleur.

Op de eerste verdieping zijn er 2 slaapkamers en een badkamer. De slaapkamer aan de achterzijde heeft toegang tot het terras én heeft zicht op de tuin.

De tweede verdieping werd ooit gebruikt als appartement en heeft als indeling een grote leefruimte, keukentje en badkamer.

In de kamers ligt overal een prachtige houten vloer met brede planken. 

Het dak werd een 15 tal jaar geleden vernieuwd.

Bonifantenstraat 10 // Een prachtige paarse deur met vloertegels in bijhorende kleuren. Love it!

De benedenverdieping heeft als indeling de leefruimte aan de straatzijde en de eetplaats en keuken achteraan. 

Op de eerste verdieping zijn er 2 slaapkamers en een badkamer. De vloerbekleding hier is een houten plankenvloer die nog in goede staat is.

De zolderruimte is een mooie lichtrijke ruimte met opnieuw diezelfde brede houten planken. Hier is ook een wastafel voorzien.

In deze woning zijn de meeste zaken aan vernieuwing toe wat dan ook weer leuke mogelijkheden biedt naar nieuwe indeling.

Als leuke extra is er een koer van 25 m² met een Zuid-west oriëntatie.

Nieuwsgierig?

Kom eens kijken!

Algemene informatie

Bouwjaar: 1825
Bruikbare vloeroppervlakte: 330 

Kadastraal inkomen: 1.008 €
Slaapkamers: 6

Badkamers: 3
Toiletten: 4
Verwarming: Gas
EPC: 386kWh/m² UC 073 EPC:
 642 kWh/m² UC 013

Stedenbouwkundige informatie

 

Bestemming: Woongebied met culturele & historische en/of esthetische waarde

Verkavelingsvergunning: Neen

Stedenbouwkundige vergunning: Ja

Dagvaarding: Neen

Voorkooprecht: Ja

Overstromingsgevoeligheid: Niet overstromingsgevoelig

Afgebakende oeverzone: Niet van toepassing

Inventaris onroerend erfgoed: Vastgesteld bouwkundig erfgoed / Relict 18915

De Bonifantenstraat is een rustige straat gelegen in het prachtige Prinsenhof.

Met zijn gezellige huisjes en straatjes is het Prinsenhof één van de meest gegeerde buurten in Gent en trekt vooral kunstliefhebbende inwoners aan.

Een dagelijkse wandeling in het Prinsenhof is een must do activity. Overal zijn er kleine straatjes en plekjes te ontdekken. 

Ook de Lievekaai, op het einde van de Bonifantenstraat is een prachtige plek om langs het water tot rust te komen. 

Elk jaar, het eerste weekend van september vinden de Prinsenhoffeesten plaats en die behoren tot de gezelligste feesten van het Gentse najaar.

Tijdens de Prinsenhoffeesten organiseert de Dekenij de grootste rommelmarkt van Gent. 

De Bonifantenstraat is ook een zijstraat van de Burgstraat waar er superveel leuke winkeltjes, restaurants en bars te vinden zijn.

In de vroege uurtjes koffie bij Het Moment en in de late uurtjes wijn bij WIN. Lekker en gezellig tafelen kan dan weer bij Meme Gusta of Epiphany's kitchen. Boodschappen kan je makkelijk doen in de Carrefour Express, ook gelegen op wandelafstand in de Burgstraat.

Naast de Burgstraat zit je op een paar minuten van de korenmarkt. Geen wandelaar of fietser? Tram 1 brengt je rechtstreeks naar het Sint-Pieterstation of Flanders Expo/ Andere bus of tramlijnen kan je vinden aan het Rabot. Station Dampoort, Sint-Pieters én de opritten van de R4/E40/E17 liggen op +/- 15 min rijden van de Bonifantenstraat. Parkeren kan in de (omliggende) straten of op de parking van het Karmelieten klooster op 2 min wandelen.

Op wandelafstand vind je de basischool De Muze en op fietsafstand Freinetschool Mandala en Steinerschool De Teunisbloem. 

LOCATION, LOCATION, LOCATION