top of page

VERKOCHT / PRIKSTRAAT 1, DESTELBERGEN

INSTAPKLARE HALFOPENBEBOUWING OP EEN PERCEEL VAN 1.868 

VERKOCHT OP DE EERSTE BEZOEKDAG

Deze unieke eigendom is gelegen in een doodlopende straat op een perceel van 1.868 m² en dit temidden van natuurgebied.

De bestemming van de woning is dan ook natuurgebied of zonevreemd zoals we dat noemen.

Het grote voordeel is dat er op de naastgelegen open velden geen woningen kunnen worden bijgebouwd waardoor privacy gegarandeerd blijft.

Anderzijds is het zo dat een zonevreemde woning mag verbouwd worden binnen het bestaand volume en onder een aantal specifieke voorwaarden.

Bijbouwen aan een zonevreemde woning is niet mogelijk.

Heb je een plan in gedachten en wil je graag op korte termijn aftoetsen of dit plan stedenbouwkundig haalbaar is dan kan je opteren om een stedenbouwkundig attest in te dienen. Hier vind je alle info en kan je het aanvraagformulier downloaden. Alle info over zonevreemde woningen kan je hier vinden.

De woning werd in 2016 volledig vernieuwd. Er is een voordeur gelegen aan de straatkant en een voordeur aan de linkerzijde van de woning.

We gaan binnen via de zijdeur en starten in de centrale inkomhal. Via de inkomhal is er toegang naar het gastentoilet, badkamer met inloopdouche en berging.

Aansluitend aan de berging zijn er 2 inpandige garages voorzien. Boven de garages is er nog een ruime zolder beschikbaar.

Terug naar de centrale inkomhal komen we via de deur rechts in de ruime keuken met eetplaats en aansluitend, aan de straatkant, de leefruimte.

Op de verdieping is de slaapkamer van de woning gelegen.

Een prachtig perceel omringd door velden en temidden van natuurgebied.

In de tuin staan verschillende fruitbomen en een nog perfect bruikbare ruime serre.

Nieuwsgierig?

Kom eens kijken!

Algemene informatie

Bouwjaar: 1932

Renovatiejaar: 2016

Perceeloppervlakte: 1.868 
Bruikbare vloeroppervlakte: 125 m²

Kadastraal inkomen: 753 €
Slaapkamers: 1

Badkamers: 1
Toiletten: 1

Garage: 3
Verwarming: Cv op Stookolie
EPC: 340 kWh/m² UC 859

Elektriciteit: conform

Indeling

Leefruimte: 32,7 m²

Keuken & eetplaats: 18,5 m²

Badkamer: 3 m²

Berging: 11 

Slaapkamer: 25 

Inpandige garage 1: 15,45 

Inpandige garage 2: 15,45  

Garagebox: 15 

Serre: 109 

Stedenbouwkundige informatie

 

Bestemming: Natuurgebied

Verkavelingsvergunning: Neen

Stedenbouwkundige vergunning: Ja

Dagvaarding: Neen

Voorkooprecht: Neen

Overstromingsgevoeligheid: Mogelijk overstromingsgevoelig

Afgebakende oeverzone: Niet van toepassing

Inventaris onroerend erfgoed: Niet opgenomen

// Location, location, location //

De Prikstraat is een doodlopende straat gelegen op fietsafstand van Destelbergen centrum en op 2 min van de belangrijke invalswegen R4/E17/E40 richting Gent, Antwerpen & Brussel. Op 400 m wandelen, op de Reinaertweg, is er een halte voor openbaar vervoer richting Gent(brugge), St Martens Latem, Merelbeke & Wetteren. Ondanks de groene omgeving is alles vanaf hier heel makkelijk bereikbaar (Mobiscore 7.4).

In het centrum van Destelbergen is alles te vinden. Bakkerij Aernoudt, verschillende banken (KBC, Belfius, VDK,), een krantenwinkel, een AD Delhaize, SPAR, ...

In de nabije omgeving zijn er een paar must do hotspots. We denken dan aan Chaflo, Bruun, Maddock,...

In en rond het centrum van Destelbergen zijn er ook verschillende scholen zoals de vrije basischool Wonderwijs, Gemeentelijke basischool Destelbergen

of de muziekschool Academie de Kunstbrug. De secundaire school Sint-Janscollege campus Heiveld is gelegen op 5 km van de Prikstraat. 

Op een kleine km is er het Reinaertpark met een totale oppervlakte: 47.677 m² en wandelpaden van 850 m en een speeltuin voor de kindjes.

Kortom een een zalige plek dichtbij om te wandelen, spelen en tot rust te komen. 

Destelbergen staat ook bekend voor zijn prachtige natuurgebied Damvallei. Een gevarieerd landschap zoals dat van Damvallei is ideaal om te verkennen met de fiets. Je kruist prachtige plekjes, turfputten, hooilanden, bomenrijen en broekbossen. Damvallei is ook uitstekend gelegen om met de fiets te vertrekken richting het Kasteel van Laarne of de Kalkense Meersen en het Donkmeer. De Scheldedijk tussen Gentbrugge, Destelbergen en Heusden is één van de mooiste paden om in de omgeving van Gent te fietsen.

LOCATION, LOCATION, LOCATION