top of page

VERHUURD / Perkamentstraat 9/302

Prachtige loft met 2 slpks in oude pianofabriek in hartje Gent

* Cohousing is niet mogelijk aangezien één van de twee slaapkamers niet afgesloten is

 

Dit prachtige gebouw gelegen in een zijstraat van de Burgstraat dateert van rond 1910 en was destijds de uitvalsbasis van de pianofabriek van Justin Van Hyfte. Het grote voordeel aan deze locatie is dat je middenin het bruisende stadscentrum zit, maar toch in alle rust want de Perkamentstraat is een doodlopend straatje zonder passage of doorgaand verkeer.

Eind jaren '90 werd het gebouw omgevormd tot een meergezinswoning en in 2018 werd het gebouw volledig gerenoveerd.

Bij de renovatie van het project werd zoveel mogelijk gekozen voor het behoud van authentieke elementen, maar evengoed ook de lofts te voorzien van al het hedendaags comfort mét het oog op kwalitatieve, duurzame materialen en de nieuwste technologieën. Het gebouw en de gemeenschappelijke fietsenberging is toegankelijk met een code, badge of beveiligde sleutel. De loft werd voorzien van het QBus systeem waarmee de technieken en vloerverwarming van op afstand aangestuurd kunnen worden. 

 

Met de lift komen we op de 3de verdieping waar we binnenkomen in een ruime leefruimte met achter de inkomdeur een verlichte vestiaire. De keuken is dé eyecatcher van het appartement en heeft uitgebreide kastenwand met ingebouwde toestellen zoals een pyrolyse oven, frigo met diepvries, vaatwas inductie kookplaat en damkap met afstandsbediening. Verder zijn er in de kasten voldoende ingebouwde stopcontacten om extra toestellen aan te sluiten. Het lange keukeneiland is een donker massieve houten blok en is het centraal element waar werken, koken, eten en gezelligheid hand in hand gaan. Op en onder het eiland zijn er voldoende stopcontacten voorzien voor tijdens het koken of voor de mensen die graag het eiland gebruiken als plek om 's morgens tijdens het ontbijt de dag te starten met de eerste mails te beantwoorden.

De loft is voorzien van een apart gastentoilet met sas en handenwasser en er is ook een aparte technische ruimte waar de voorzieningen zijn voor wasmachine en droogkast. Achteraan, in het tweede deel van het appartement, vinden we de badkamer met inloopdouche, ligbad, dubbele wastafel en toilet. Verder is er een open (slaap)kamer die kan gebruikt worden als dressing, bureau, ... De tweede kamer is een afgesloten (slaap)kamer en ligt in het verlengde van de eerste.
Het omgekeerde kan ook! Een open slaapkamer en afgesloten dressing, bureau, ... 

Nieuwsgierig?
Kom eens kijken!

Algemene informatie

Verdieping: 3

Bewoonbaar oppervlakte: 131 m²

Slaapkamers: 2

Badkamer: 1

Verwarming: Vloerverwarming op aardgas

EPC: 163 kWh/m2 UC 032

Gemeenschappelijke kosten: 111 €/maand 

Vrij: 1 december 2023

Indeling

Living & open keuken: 73 

Badkamer: 8 m²

Slaapkamer 1: 17 m²

Slaapkamer 2: 15 m²

Berging: 1,5 m²

// Location, location, location //

De Perkamentstraat is een doodlopende zijstraat van de Burgstraat met superveel leuke winkeltjes, restaurants en bars.

In de vroege uurtjes koffie op wandelafstand bij Café Labath en in de late uurtjes wijn bij Bar WIN.

Lekker en gezellig tafelen kan dan weer bij Meme Gusta of bij Epiphany's kitchenNaast de Burgstraat zit je op wandelafstand van de korenmarkt.

Geen wandelaar of fietser? Tram 1 brengt je rechtstreeks naar de Korenmarkt of het Sint-Pieterstation. Andere bus of tramlijnen kan je vinden aan het Rabot. Station Dampoort, Sint-Pieters én de opritten van de R4/E40/E17 liggen op +/- 15 min rijden van de Perkamentstraat.

MUST DO HOTSPOTS

FOUNDER & REAL ESTATE AGENT

T +32 489 87 58 38

E hello@estateofmind.eu

IMG_5193.JPG
bottom of page