top of page

VERHUURD / GENT, Perkamentstraat 7/301

Prachtig appartement met 2 slpks in oude pianofabriek

Dit prachtige gebouw gelegen in een zijstraat van de Burgstraat dateert van rond 1910 en was destijds de uitvalsbasis van de pianofabriek van Justin Van Hyfte. Het grote voordeel aan deze locatie is dat je middenin het bruisende stadscentrum zit, maar toch in alle rust want de Perkamentstraat is een doodlopend straatje zonder passage of doorgaand verkeer.

Eind jaren '90 werd het gebouw omgevormd tot een meergezinswoning en in 2018 werd dit deel van het gebouw volledig opgefrist.

Bij de opfrissing werd zoveel mogelijk gekozen voor het behoud van authentieke elementen, maar evengoed ook de lofts te voorzien van al het hedendaags comfort mét het oog op kwalitatieve & duurzame materialen. 

Met de trap komen we op de derde verdieping waar we binnenkomen in een ruime leefruimte met open keuken en in het verlengde, achter een kastenwand, werd een bureau voorzien. De loft heeft verder een apart toilet, badkamer met wastafel & douche en 2 slaapkamers.

De aansluitingen voor de wasmachine zijn voorzien in een aparte berging.

Het gebouw heeft een gemeenschappelijke fietsenberging en een ondergrondse autostaanplaats kan bij het appartement gehuurd worden!

Nieuwsgierig?

Kom eens kijken!

Algemene informatie

Verdieping: 3

Bewoonbaar oppervlakte:  121 m²

Slaapkamers: 2

Badkamer: 1

Verwarming: Cv op aardgas

EPC: 191 kWh/m² UC 518

Gemeenschappelijke kosten: 111 €/maand 

Vrij: 1 december 2023

// Location, location, location //

De Perkamentstraat is een doodlopende zijstraat van de Burgstraat met superveel leuke winkeltjes, restaurants en bars.

In de vroege uurtjes koffie bij Het Moment en in de late uurtjes wijn bij WIN.

Lekker en gezellig tafelen kan dan weer bij Meme Gusta of bij Epiphany's kitchenNaast de Burgstraat zit je op wandelafstand van de korenmarkt.

Geen wandelaar of fietser? Tram 1 brengt je rechtstreeks naar de Korenmarkt of het Sint-Pieterstation. Andere bus of tramlijnen kan je vinden aan het Rabot. Station Dampoort, Sint-Pieters én de opritten van de R4/E40/E17 liggen op +/- 15 min rijden van de Perkamentstraat.

MUST DO HOTSPOTS

FOUNDER & REAL ESTATE AGENT

T +32 489 87 58 38

E hello@estateofmind.eu

IMG_5193.JPG
bottom of page