top of page

TE KOOP / Kortrijk, Sint-Jorisstraat 21/0101

Vraagprijs // 675.000 €

In 2022 werd deze prachtige loft, gelegen op de 1ste verdieping van een kleinschalig appartementsgebouw, gerealiseerd  

De lift brengt ons naar de eerste verdieping waar we binnenkomen in een prachtige lichte ruimte met een mooi samenspel tussen de gebruikt materialen; beton, dibond aluminium panelen, en spiegels.

De gigantische eettafel voor 10 personen trekt onmiddellijk de aandacht en we begeven ons verder naar de leefruimte.

De massieve blok fungeert als centraal punt tussen de zithoek en de keuken. Niet alleen de eettafel, maar alles aan deze loft is groots.

Zo is er in de zithoek een zetel met plaats voor gemakkelijk 10 personen. Door een uitsparing in de muur te voorzien is ervoor gezorgd dat de tv niet té aanwezig is.

De tv is opgehangen en loopt mee met dezelfde lijn als de muur.

 

De keuken ligt aan de overzijde van de eettafel en heeft een dubbele spoelbak en uiteraard een gigantisch werkblad.

Alle toestellen een Amerikaanse frigo, microgolf en oven zijn aanwezig.

 

Onze aandacht dwaalt af naar wat er achteraan rechts van de keuken te vinden is.

We lopen om de hoek en komen terecht in een ruimte met een spiegelwand van 8 meter lang. Heel handig, maar vooral héél functioneel als je weet dat achter elke spiegel een ingemaakte kast schuilt. Deze ruimte voelt aan als een masterbedroom... En dat is het ook! Centraal in de ruimte staat een groot tweepersoonsbed en weggestoken achter een wand een functionele dressing. Deze kamer heeft ook nog een eigen een make-up hoekje met spiegel. 

Aansluitend is er een open badkamer met ligbad, een ruime inloopdouche en een dubbele wastafel met onderaan opnieuw veel kastenruimte.

De tweede slaapkamer ligt achter de badkamer. Op dit moment is deze kamer open en kan dus perfect als bureauruimte gebruikt worden. 
En dan is er nog een derde slaapkamer met een eigen wastafel. Deze kamer is dan weer ideaal als tienerkamer of als gastenkamer.

In het verlengde van deze kamer ligt de wasplaats waar dan ook de aansluitingen voor wasmachine en droogkast zich bevinden.

Bij de loft hoort ook nog een privé kelder van 20 m² en een gemeenschappelijke fietsenberging. 


Zoals dat bij een totaalconcept hoort is elke keuze weloverwogen en passend binnen het geheel. 

Geraak je niet goed uit aan de indeling, van de loft, dan kan je hier het plan downloaden.

Gemeenschappelijk dakterras

Hoewel een terras in deze bruisende stationsbuurt niet direct een must is, is er toch gedacht aan een gemeenschappelijk dakterras van 92 m² waar je kan genieten van een panoramisch zicht op Kortrijk. Op wandelafstand vind je ook nog het Begijnhofpark en het stadspark 't Plein.

Parking

De loft heeft geen privé parkeerplaats, maar op 150 meter ligt de ondergrondse parking Schouwburg.

Hier betaal je 30 € per maand voor een parkeerplaats.

Airbnb

Misschien ben je zelf op zoek je naar een Pied à terre in Kortrijk of ben je vaak in het buitenland? 

Dan is het een optie om het appartement via Airbnb te verhuren. De gemiddelde prijzen in Kortrijk liggen rond 150 € - 200 € per nacht.

Kortrijk is gelegen aan de Franse grens en dus door Fransen een veel bezochte stad. Aangezien de loft vlak aan het station is gelegen, is dit de ideale plek voor toeristen om van hieruit te cityhoppen naar andere steden. 

Nieuwsgierig?

Kom eens kijken!

Algemene informatie

Bouwjaar: 1967

Renovatiejaar: 2022
Bruikbare vloeroppervlakte: 195 m²

Slaapkamers: 3 

Badkamer: 1

Toiletten: 1

Kadastraal inkomen: 1.515 

Verwarming: Cv op aardgas 

EPC: 145 kWh/m² UC 668 (Label A)

Elektriciteit: Conform

Asbest: Asbestveilig

Gemeenschappelijke kosten: 217 € per maand

Fietsenberging: Aanwezig

Stedenbouwkundige informatie

 

Bestemming: Woongebied

Verkavelingsvergunning: Geen

Stedenbouwkundige vergunning: Ja

Dagvaarding: Neen

Voorkooprecht: Neen

Overstromingsgevoeligheid: Perceel B / Gebouw B

Afgebakende oeverzone: Niet van toepassing

Inventaris onroerend erfgoed: Niet opgenomen

// Location, location, location //

De Sint-Jorisstraat is gelegen in de hippe stationsbuuurt van Kortrijk. Dit is dus dé ideale uitvalbasis voor wie pendelt richting Antwerpen, Brussel, Oostende, Brugge, ... 

Ook de opritten van de E40/417 zijn vlot bereikbaar want die liggen op 10 minuten rijden van de Sint-Jorisstraat.

Boodschappen doe je vanaf hier te voet want op wandelafstand is er een Delhaize, Carrefour market en de bio, eco & fair winkel Zonder Meer.

Op amper 1,5 km ligt het grootste binnenstedelijke winkelcentrum van de provincie, K Kortrijk shopping.

Los van winkelen is vind je hier op wandelafstand ook het ziekenhuis AZ Groeninge, maar evengoed verschillende basis-en secundaire scholen.

Niet voor niets heeft deze locatie een mobiscore van 9.1!

Stationsbuurten zijn veelal de gekendere en hippere buurten. Dat is hier niet anders want ook de stationsbuurt van Kortrijk heeft zo zijn eigen "must do hotspots".

Looking for a small bite or just a cocktail? Dan ben je bij de gezellige bistro NUDE aan het juiste adres!

NUDE serveert een unieke beleving geïnspireerd op de keuken van "The Levant" (Israël, Jordanië, Libanon, Syrië, Palestina, de Turkse provincie Hatay).

Hou je wel van die midden Oosten geïnspireerde keuken, maar wil je wat ruimer dineren? Dan kan je terecht in de Spicy Lemon, uitgebaat door dezelfde eigenaar. 

Don't forget to book your table want tafels zijn er schaars! Ben je een echte koffiedrinker en hou je wel van zo een zalige koffie in een koffiebar of op een terrasje?

Dan is Julia's the place to be! Gelegen aan het stationsplein en dus de ideale plek om te kijken hoe de stad aan je passeert terwijl je rustig van je koffie geniet.

De kenmerkende roze Victoria Arduino-koffiemachine, het heerlijke gebak, de vegan opties en de gastvrijheid achter de toog typeert Julia's.

In de Michelin gids vind je verschillende geprezen zaken. Table D'Amis er één van die 1 ster in ontvangst mocht nemen. 

Bij Table D'Amis, in de schaduw van de Sint-Maartenskerk zoekt Matthieu Beudaert zijn gastronomische roots opnieuw op. Het pure interieur, een combinatie van modern design en minimalistische luxe, tonen de goede smaak aan van deze chef. Zijn liefde voor kunst inspireert hem. Net als een kunstenaar doorliep hij verschillende fases om uiteindelijk terug te keren naar zijn keuken. Een keuken die een ode is aan topproducten als groenten uit de regio en noordzeevis. 

STATION KORTRIJK

Kortrijk wordt bediend door IC- en lokale treinen. Er zijn rechtstreekse verbindingen naar onder andere Gent, Antwerpen, Oudenaarde, Brussel, Brussels Airport-Zaventem, Roeselare, Brugge, Oostende, Ieper, Moeskroen, Doornik en het Franse Rijsel.

Fietsers

Fietspunten zijn een extra dienstverlening voor wie naar het station komt met een tweewieler om voor deze groep de combinatie met het openbaar vervoer te stimuleren. Elk Fietspunt biedt minstens een fietshersteldienst volgens het thuiskomprincipe. Naast fietsonderhoud en -herstel houden ze toezicht in de stallingen om de veiligheid in de stationsomgevingen en in het bijzonder op de parkings te verhogen. Bovendien verzekeren ze er ook de netheid en zijn ze het aanspreekpunt voor de gebruikers van de stalling. Aan het station kan je ook een Blue bike ontlenen zodat je na je treinrit je eindbestemming per fiets kan bereiken.

Masterplan heraanleg station

Ondertussen zijn de plannen voor het nieuwe stationsgebouw en -plein voorgesteld. Het doel van het project is het optimaliseren van de mobiliteit in de stationsomgeving voor de verschillende weggebruikers. Er wordt vooral gekeken naar de noden van de zwakke weggebruikers. Er komt een ondergrondse fietsenstalling voor 3.000 fietsen en een nieuw busstation. Het Stationsplein wordt groener en helt af tot het travel center van het station. Er is ook ruimte voor terrassen.

De hal gaat volledig ondergronds, onder de sporen. Boven de perrons komt een centrale luifel. 

Naast In de tweede plaats houdt men rekening met het openbaar vervoer. En in derde instantie kijkt men naar het privévervoer.

 

De opstart van het masterplan voor het nieuwe station dateert van eind 2009. Het eerste deelproject is ondertussen in uitvoering. Eind december 2022 kwam er groen licht voor het vervolgverhaal vanuit de federale regering dat de nodige budgetten voor het nieuwe station van Kortrijk voorzien worden. De bedoeling is om in 2023 de omgevingsvergunning te bekomen om eind 2025 met de werken te kunnen starten.

MUST DO HOTSPOTS

FOUNDER & REAL ESTATE AGENT

T +32 489 87 58 38

E hello@estateofmind.eu

Thanks! We contacteren je snel!

IG TV Thumbnail groot_edited.jpg
bottom of page