top of page

PRIJS // 395.000 €

Deze leuke woning met gelijkvloerse handelsruimte/atelier en bovengelegen woonst is de ideale plek waar wonen en werken hand in hand kan gaan. Het mooie aan deze woning is dat het authentieke karakter zoveels als mogelijk werd behouden. Met 2 privé parkeerplaatsen is dit dan ook de ideale uitvalsbasis om klanten te ontvangen. Het pand is gekend als "woonhuis" wat wil zeggen dat er handel mag uitgebaat worden met als voorwaarde dat de handel < 50 % van de totale oppervlakte beslaat. Bijkomend wil dat zeggen dat het pand kan aangekocht worden als "enige en eigen woning" en er dus kan genoten woren van de verlaging van de registratierechten van 3 %.

Gelijkvloers

Het gelijkvloers werd voorzien als een handelsruimte met vooraan aan de straatzijde een eerste deel. De tweede ruimte kan voorzien worden als aanvulling voor de activiteiten. Hier is ook een apart toilet voorzien. 
De achterste ruimte heeft een aparte ingang en is nu voorzien als keuken. Een koffiebar, tapasbar, wijnbar,... Of misschien denk je aan een tattooshop, kapsalon, expositieruimte, kledingwinkel,..  Whatever you're thinking of, it's possible!

 

Eerste verdieping

Via de authentieke trap komen we op de eerste verdieping waar we terechtkomen in het leefgedeelte van de woning. Aan de voorzijde ligt een gezellige living en aan de achterzijde de keuken met toegang naar het zonnige terras.

Tweede verdieping

Op de tweede verdieping is er een ruime slaapkamer, bureau en badkamer met inloopdouche en toilet. Het dak is geïsoleerd en de ramen werden veranderd naar HR dubbel glas.

Destijds bij de verbouwingen werd een volledig plan getekend.

Het plan kan je hier downloaden. Het enige wat niet werd uitgevoerd is de aanleg van de buitenruimte en de trap langs de buitenzijde.

De indeling op het plan en de nog niet uitgevoerde getekende voorstellen geven een goed idee van hoeveel er met dit pand mogelijk is. 

++ It's not about ideas, it's about making ideas happen

Heb je een wijs idee en heb je twijfels of je idee praktisch, vergunningsgewijs of financieel haalbaar is?

Let's have a chat cause we're here to help!

Algemene informatie

Oppervlakte perceel: 122 m²
Bruikbare vloeroppervlakte: 136 m²

Kadastraal inkomen: 371 €
Slaapkamers: 1

Badkamers: 1
Toiletten: 2
Verwarming: Cv op aardgas
EPC: 556 kWh/m² UC:184 (label F)

Asbest: Asbestveilig

Indeling
 

Gelijkvloerse handelsruimte

Ruimte vooraan: 11,7 m²

Ruimte centraal: 9,3 m²

Keuken achteraan: 9 m²

Kelder: 18 m²

Verdieping 1

Leefruimte: 11,2 m²

Keuken: 10,3 m²

Terras: 10,9 

Verdieping 2

Slaapkamer: 11,2 m²

Bureau: 5,6 

Badkamer: 4,8 m²

Stedenbouwkundige informatie

 

Bestemming: Gebieden voor ambachtelijke bedrijven en kmo's

Verkavelingsvergunning: Neen

Stedenbouwkundige vergunning: Ja

Dagvaarding: Neen

Voorkooprecht: Ja

Overstromingsgevoeligheid: Perceel D / Gebouw D

Afgebakende oeverzone: Niet van toepassing

Inventaris onroerend erfgoed: Niet opgenomen

* Energiescore & renovatieverplichting

De afgelopen jaren werden er een aantal energetische verbeteringswerken uitgevoerd.

De woning werd voorzien van dubbele HR, beglazing, dakisolatie en centrale verwarming.
Op vandaag heeft de woning een EPC label F waardoor deze valt onder de renovatieverplichting. De woning dient dus binnen vijf jaar vanaf het verlijden van de akte een minimaal label D te halen. De meest logische en effectieve keuze zou op dit moment het isoleren van de gevel(s) zijn.

// Location, location, location //

De Sint-Salvatorstraat is gelegen in een opkomende buurt aan de Oude dokken van Gent waar een mooie mix van verschillende mensen woont.
Elke uithoek van Gent is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, op een paar minuten wandelen. Richting Brussel of Antwerpen? Opritten E40 en E17 liggen ook op amper 10 min van de Sint-Salvatorstraat. Zowel te voet als met de fiets ben je supervlot en snel in het stads
centrum, maar om te winen of dinen ​hoef je niet per se het centrum in want deze week heeft ook zo zijn eigen "must do hotspots".

Een oud bruin café hip? Jazeker! The Wand & Only een beetje verder in de straat is een zaak die erin is geslaagd de charme van een oud bruin café te combineren met een simpele, maar toch lekkere kaart. Om te winen & dinen hoef je niet per se de stad in te trekken want op wandelafstand vind je, op de oude locatie van Pycke Zot,  de gloednieuwe locatie van het restaurant GAST. Voor zowel lunch als diner ben je hier écht aan het juiste adres! Iets verder, richting Dok Noord, maar ook op wandelafstand vind je AMIGO waar je kan eten en drinken met muziek als rode draad. Voor winkels, restaurantjes, koffiebars kan je terecht in het bruisende DOK Noordook gelegen op wandelasfstand van Sint-Salvatorstraat.  In de Sleepstraat, het verlengde van de Sint-Salvatorstraat, kan je dan weer verschillende restaurants én winkels vinden met Turkse keuken als basis. 

 

In de nabije omgeving zijn er verschillende scholen te zoals De Triangel, Vrije basisschool Sint-Salvator of Het Beroepenhuis waar jongeren hun talenten en interesses kunnen ontdekken zodat ze hun kijk op beroepen en de arbeidsmarkt verruimen.

MUST DO HOTSPOTS

FOUNDER & REAL ESTATE AGENT

T +32 489 87 58 38

E hello@estateofmind.eu

Thanks! We contacteren je snel!

IG TV Thumbnail groot_edited.jpg
bottom of page