top of page

Hoxton Apartments

Proudly presented by Estate Of Mind

Hoxton Apartments is het eerste renovatieproject door Estate Of Mind Real estate agents en is gelegen op de Dendermondsesteenweg boven het restaurant Alberte.

HOX-what? Hoxton is een upcoming wijk in East London en ziet er op het eerste gezicht wat groezelig uit, maar biedt veel potentiële ruimte om herontdekt te worden.

 

Let's bring a bit of Hoxton to Ghent!

Dendermondsesteenweg, een vergeten hoekje in Gent? Of toch niet? Net als Hoxton is de dendermondsesteenweg een plek waar veel potentieel zit.

We moeten het gewoon durven zien!

Net zoals de founders van Alberte - RIOT- Clouds in my Coffee 9000 - Wald - The Hive

Hoxton Apartments is gelegen op de site waar Alberte, RIOT en een aantal kantoren gelegen zijn.

's Avonds wordt de site afgesloten door middel van een elektrische poort.

Het project bestaat uit 3 appartementen, 1 op de eerste verdieping en 2 duplexen op de tweede verdieping.

Er werd heel hard nagedacht over materiaalkeuze zodat het niet gewoon een gebouw met 3 appartementen is, maar echt één vormt met de gehele site.

#hoxtongent

What's in a name

What's in a name

Hox what?

Hoxton, een deel van Shoreditch in het oosten van Londen is een hippe en trendy buurt vlakbij het centrum van Londen.
Vroeger een achtergestelde buurt met armoede, rellen, ...
Nu de hotspot voor creatievelingen.
Op elke hoek wel een pop-up, uniek restaurant, modebewuste shops, street art,...

De plek waar studenten, artiesten, muzikanten, hipsters ... samenkomen en wonen.

Middle of nowhere

Middle of nowhere?

Waar is die wijze plaats?

Hoxton Apartments is gelegen op de Dendermondsesteenweg, op 250 meter van Dampoort station en op fietsafstand van centrum Gent.

De buurt leeft en dat zie je ook aan de vele winkels die hier te vinden zijn.

Naast een Aldi, Colruyt en GB is er ook een fietsenwinkel, een Leenbakker, Hubo en verschillende kleine kruidenierswinkels, bakkerijen en slagers.

Er wordt heel hard ingezet naar opwaardering van de buurt Dampoort - Sint-Amandsberg.

Fiets & voetgangerstunnel

Goed nieuws voor de fietsers want de werken aan de fiets- en voetgangerstunel zijn gestart!
De oplevering hiervan staat gepland voor het voorjaar 2019.

Meer info kan je hier vinden.

Grootste cohousingproject van Vlaanderen

Het Gentse Stadsontwikkelingsbedrijf deed een oproep naar iedereen die op de grond naast het Bijgaardepark een cohousingproject wil bouwen. 
Als alles goed gaat, verrijzen er in 2019 zowaar 3 cohousingprojecten en een wijkgezondheidscentrum op deze bouwgrond, wat dit het grootste cohousingproject van Vlaanderen maakt! 

Voorlopig is nog heel weinig concreet, omdat ze de ontwikkeling van de site zoveel mogelijk in handen van de toekomstige bewoners willen geven.
Samen met de architect Bogdan & Van Broek werken de groepen momenteel aan het masterplan waarop elke groep zijn plaatsje zal krijgen.

Meer info kan je hier vinden.

Let's bring a bit of Hoxton to Gent

Must-do hotspots

Alberte is een kleine zaak waar mensen dicht bij elkaar komen te zitten, zowel aan tafel als aan de bar. Dat intieme reflecteert zich in het delen van de gerechten.
Een maaltijd is 
informeel, de gerechten creatief en speels mét respect voor seizoen en producent.

Clouds 9000 is een oase van rust en gezelligheid temidden de tumultueuze multicolorfuse van de gentse dampoortwijk. de immer verrassende wolk groepeert het clouds in my coffee café, de i/oBject interieurshop en een B&B in de gerestaureerde gebouwen annex kapel van

een 19de eeuwse buurtschool. locatie en jungle garden zijn ook te huur voor bedrijven, fotoshoots en zotte privéfeesten.

Onder het motto “eat your heart out” stelt wald zich voor als een ontbijt- en brunchrestaurant waar ze ook planten en wildboeketten verkopen. de focus ligt op lokaal, homemade en seizoensgebonden. Leuk om weten is dat ze ook zelf hun biogroenten plukken bij oogstgoed en dat ze hun brood zelf bakken.

RIOT is a new gallery and bookshop in Ghent (Belgium) initiated by the founders of Art Paper Editions (APE) focussing on new and emerging artists.

Als culinaire gastvrouw verzorgt Kimberley samen met haar team de vormgeving van je gelegenheden en tafelmomenten.

Met oog voor detail en een persoonlijke aanpak zorgen we voor de perfecte match tussen heerlijk eten en een creatieve aankleding zodat je samen met je dierbaren een onvergetelijk moment kan delen.

Als moeder (Véronique) en dochter (Lien) zijn we een hecht team en ontvangen we je graag met de glimlach in het huiselijk en gezellig kader van ons eethuis / koffiehuis Ma & Ik in het hart van Sint-Amandsberg (Gent). Je kan bij ons terecht voor een lekkere kom verse soep, rijkelijk belegde boterhammen, onze vaste pasta van het huis (zelfgedraaide gehaktballen met pittige tomatensaus) en een dagelijks homemade gebak of dessert. Ook afhalen is mogelijk! Daarnaast serveren we je graag een gezond ontbijt met bio yoghurt + homemade granola, vers fruit, banana pancakes of kraakvers brood met beleg. We willen graag uitgroeien tot een vaste ontmoetingsplaats waar gezinnen met kinderen, vrienden en buren elkaar treffen om iets te eten en/of drinkenGraag tot snel, bij Ma & Ik! Véronique & Lien.

Let's bring a bit of hoxton to Gent
bottom of page